IRISH

Viser 1–12 af 22 resultater

Sorter efter:

Indlæser

Ingen produkter blev hentet

I modsætning til anden whisky i eksempelvis Skotland, men også her i Norden, så staves irsk whiskey med ‘ey’ som endelse. Historien går langt tilbage, og tidligere har de to stavelser også været brugt mere tilfældigt. Men i dag er Irland og USA stort set de eneste lande, som har holdt fast i ‘ey’-endelsen på irsk og amerikansk whisky.

Selve traditionerne omkring produktionen af irsk whiskey minder overordnet om produktionen af skotsk whisky. Hvor vi fra Skotland bemærker en mere røget smag og kraftig smag, blandt andet ved Highland whisky samt fra Islay whisky, så er den irske whiskey generelt mere blød. Og så har den ikke samme røgede smag. Dette skyldes, at der bruges kul frem for tørv i de lukkede ovne, som i Irland bruges til tørring af bygmalten. I forlængelse heraf, så er selve frembringelsen, destillationsmetoderne samt korntyperne forskellige. Den irske whiskey destilleres ad 3 omgange, på større apparater, før dette hældes på fadene.

Irske whiskeymærker – se vores store udvalg

Hos LG Whisky finder du et større udvalg af irsk whisky. Vi forhandler flere irske whiskeymærker, hvilket betyder, at vi også har en variant til netop dig. Har du behov for hjælp eller inspiration? Så er vi klar til at assistere med valget af den helt rette flaske.

Irland har tidligere været en mastodont, når det kommer til produktionen af whiskey. Hvor der omkring 1890 var lige under 30 destillerier i Irland, var tallet helt nede omkring 2 ved i starten af 1970’erne. Denne triste tendens er dog vendt. Fra 1990’erne og fremad igen er der nemlig kommet blomstring i produktionen af irsk whiskey og de irske whiskeymærker.

Før en irsk whiskey kan kaldes for en ægte irsk whiskey, så er der et par regler, som skal overholdes. For det første skal whiskeyen være både destilleret og modnet i Irland. Her er irsk Whiskey kendt for at blive destilleret 3 gange, i modsætning til andre landes produktion, hvor det oftest kun er 2.

Herudover skal alkoholprocenten være under 94,8, så ingredienserne og aromaen har en mulighed for at træde frem. Irsk whiskey skal have en 40% ABV (Alcohol by Volume). Og yderligere skal whiskeyen lagres på fade af max 700 liter, i minimum 3 år. Den irske whiskey fremstilles af korn – både maltet og umaltet byg, havre, hvede eller majs.

Køb irsk whiskey fra en ægte entusiast

Hos LG whisky er vi årligt på ture rundt om i verden for at besøge og smage destilleriernes whisky. Det giver os et unikt kendskab til forskellige typer af whisky, branchen og de mange destillerier rundt om på kloden. Vi udvælger en række af vores favoritter, hvorfor du finder mange gode flasker her på webshoppen.

Har du brug for råd og sparring fra en entusiast? Så hjælper vi glædeligt med valget af det helt rette produkt. Uanset om det er til dig, eller om du leder efter den perfekte gave. LG Whisky kan kontaktes på 52 34 34 64 eller whisky@lgwhisky.dk.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING