Viser 1–12 af 28 resultater
Vista Alegre Colheita 2002 20% 75 cl.
kr.399.00Vista Alegre Fine Tawny 19% 37,5 cl.
kr.65.00Vista Alegre LBV 2017 – 20% 75 cl.
kr.179.00Vista Alegre Fine Rosé Port 19% 75 cl.
kr.119.00Indlæser
Ingen produkter blev hentet
Hedvin
Hedvin er en type af vin, som er forstærket med brandy eller druesprit. I denne process opnår hedvinen en alkoholprocent på mellem 15-22%. Er alkoholprocenten højere end dette, så er der ikke længere tale om hedvin, men decideret spiritus.
Der findes forskellige typer af hedvin, som både kan være søde og tørre. Her hos LG Whisky finder du et varieret udvalg, så du både finder de sødere typer af hedvin som portvin, men også de mere tørre hedvine, som eksempelvis Sherry.
Hvad er hedvin?
Processen for produktion af hedvin minder meget om almindelig vin. Til forskel for produktionen af netop rød- og hvidvin, så tilsættes der dog druesprit eller brandy. Med en alkoholprocent på 77%, så er brandy eller druesprit med til at stoppe gæringsprocessen, ligesom alkoholprocenten i hedvinen øges.
Ved produktion af de søde typer af hedvin tilsættes denne under gæringen, hvorefter gæringen stoppes tidligt, så der er en smule sødme tilbage i hedvinen via sukkerindholdet. Tidspunktet hvorpå brandy eller druesprit tilføjes, vil i sidste ende hav indflydelse på sødmen i eksempelvis portvinen.
Ved produktion af tørre variationer af hedvin, så tilsættes druespritten efter gæringsprocessen, så sukkeret er forsvundet fra vinen, hvilke efterladen denne mere tør.
Hvad kan hedvine bruges til?
Hedvin, herunder portvin og sherry, forbindes ofte med desserter og indgår her som dessertvin. Hedvinene kan dog også nydes alene på en god aften, ligesom whisky og rom, eller som aperitif (en appetizer før maden).
Hvor portvin går særligt godt sammen med forskellige typer af ost, som eksempelvis gorgonzola eller blåskimmel, så kan tørre varianter af hedvin, som sherry, også gå godt til ting som stegt eller friteret fisk, skaldyr, ansjoser og lyst kød.
Tørre hedvine indeholder typisk meget lidt sukker, og derfor er de ikke så søde som andre typer af vin. De er ofte mere kraftige i smagen, og derfor er det en god idé at drikke dem sammen med noget, der kan modvirke deres kraft.
Tørre hedvine kan blandt andet drikkes til forskellige former for krydret mad, som eksempelvis indisk mad eller thai mad. De kan også gå godt sammen med fisk og skaldyr, der er krydret eller stegt. Søde hedvine indeholder mere sukker end de tørre, og derfor er de også sødere i smagen. De kan blandt andet drikkes til desserter, frugt eller ost.