SHERRY / PORTVIN

Forside/SHERRY / PORTVIN

Viser 1–12 af 27 resultater

Sorter efter:

Indlæser

Ingen produkter blev hentet

Hedvin

Hedvin er en type af vin, som er forstærket med brandy eller druesprit. I denne process opnår hedvinen en alkoholprocent på mellem 15-22%. Er alkoholprocenten højere end dette, så er der ikke længere tale om hedvin, men decideret spiritus.

Der findes forskellige typer af hedvin, som både kan være søde og tørre. Her hos LG Whisky finder du et varieret udvalg, så du både finder de sødere typer af hedvin som portvin, men også de mere tørre hedvine, som eksempelvis Sherry.

Hvad er hedvin?

Processen for produktion af hedvin minder meget om almindelig vin. Til forskel for produktionen af netop rød- og hvidvin, så tilsættes der dog druesprit eller brandy. Med en alkoholprocent på 77%, så er brandy eller druesprit med til at stoppe gæringsprocessen, ligesom alkoholprocenten i hedvinen øges.

Ved produktion af de søde typer af hedvin tilsættes denne under gæringen, hvorefter gæringen stoppes tidligt, så der er en smule sødme tilbage i hedvinen via sukkerindholdet. Tidspunktet hvorpå brandy eller druesprit tilføjes, vil i sidste ende hav indflydelse på sødmen i eksempelvis portvinen.

Ved produktion af tørre variationer af hedvin, så tilsættes druespritten efter gæringsprocessen, så sukkeret er forsvundet fra vinen, hvilke efterladen denne mere tør.

Hvad kan hedvine bruges til?

Hedvin, herunder portvin og sherry, forbindes ofte med desserter og indgår her som dessertvin. Hedvinene kan dog også nydes alene på en god aften, ligesom whisky og rom, eller som aperitif (en appetizer før maden).

Hvor portvin går særligt godt sammen med forskellige typer af ost, som eksempelvis gorgonzola eller blåskimmel, så kan tørre varianter af hedvin, som sherry, også gå godt til ting som stegt eller friteret fisk, skaldyr, ansjoser og lyst kød.

Tørre hedvine indeholder typisk meget lidt sukker, og derfor er de ikke så søde som andre typer af vin. De er ofte mere kraftige i smagen, og derfor er det en god idé at drikke dem sammen med noget, der kan modvirke deres kraft.

Tørre hedvine kan blandt andet drikkes til forskellige former for krydret mad, som eksempelvis indisk mad eller thai mad. De kan også gå godt sammen med fisk og skaldyr, der er krydret eller stegt. Søde hedvine indeholder mere sukker end de tørre, og derfor er de også sødere i smagen. De kan blandt andet drikkes til desserter, frugt eller ost. 

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING