AUCHROISK

Viser alle 6 resultater

Sorter efter:

Auchroisk – svært at udtale? Yes, lige præcis. Af netop den grund blev destilleriets single malt i 1986 omdøbt til “The Singleton”. Fordi man fandt ud af, at forbrugerne havde svært ved at udtale det rigtigt. Men 15 år senere, nemlig i 2001, ændrede man det tilbage til det oprindelige. Så.. ja, vi må bare øve os lidt på udtalen af navnet på dette destilleri.

Det svært udtalelige ord betyder i øvrigt – på gælisk – følgende: “lavvandet vadested på tværs af den røde strøm”. Det henviser til den nærliggende Mulben Burn.

Auchroisk Distillery ligger i Banffshire, Speyside – i Skotland. Det blev etableret i forbindelse med, at Dorie’s Well blev opdaget. Her fandt man nemlig ud af, at vandet i brønden var nært sammenligneligt med det vand, man brugte hos Glen Spey destilleriet, der blev brugt af Justerini & Brooks til at producere maltwhisky til deres blandinger. Man gennemførte så et forsøg. Vand fra brønden blev brugt til at producere et testparti whisky på Glen Spey destilleriet. Og det blev godkendt! Dette førte til opførelsen af Auchroisk Distillery i starten af 1970’erne.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING