Viser et enkelt resultat
Aultmore Distillery, et skotsk whiskydestilleri, blev grundlagt i 1897 af Alexander Edward. Dets navn er afledt af sætningen An t-Allt Mòr, der er gælisk for ‘big burn’, der henviser til dens vandkilde, Auchinderran Burn. Destilleriet ligger i Keith, Moray.
Aultmore-destilleriet blev oprindelig drevet af et vandhjul. Det blev dog hurtigt tilpasset til i stedet for at anvende en dampmaskine, som kørte døgnet rundt i 70 år. Undtaget når denne skulle vedligeholdes. Her blev strømmen midlertidigt leveret af det ellers ‘pensionerede’ vandhjul. Dampmaskinen er i dag udstillet på destilleriet, så gæster kan se den.
Destilleriet blev udvidet i 1898, og produktionen kunne dermed fordoblet. I 1899 var destilleriet ejet af Pattisons, som dog desværre gik konkurs det år. Produktionen styrtdykkede, og destilleriet måtte lukke. Det genåbnede dog omkring år 1904, men lukkede igen under Første Verdenskrig på grund af bygmangel.
Da krigen var slut, åbnede destilleriet igen. Her blev det købt af John Dewar og sønner i 1923. Kort efter, i 1925, blev det købt af Distiller Company. Og så skiftede det faktisk hænder igen i 1930, da det blev købt af Scottish Malt Distillers.
I 1950’erne var destilleriet et af de første til at bruge draff til dyrefoder. Draff er et affaldsprodukt fra whiskyproduktion.
Destilleriets malteri lukkede i 1968, og hele destilleriet blev genopbygget og udvidet i 1970. Det genåbnede i 1971.
I 1998 blev destilleriet solgt tilbage til Bacardis datterselskab Dewars, som tidligere havde ejet Aultmore mellem 1923 og 1925. Aultmore producerede deres første officielle aftapning, en 12-årig, i 2004.