WOLFBURN

Viser alle 6 resultater

Sorter efter:

Wolfburn Distillery er et skotsk destilleri, der fremstiller single malt whisky. Det er beliggende i Thurso, der er den nordligste by på det britiske fastland. Der findes optegnelser om stedet, der kan dateres helt tilbage til vikingetiden. Her var stedet under nordisk styre, men der har givetvis være bosættelser allerede længe før dette.

Historien om destilleriet

Wolfburn Distillery blev grundlagt lige vest for byen Thurso i 1821 af en mand ved navn William Smith. Det var et ret stort destilleri, når man sammenligner med andre destillerier på samme tid. Det var en velfungerende, sund virksomhed i flere årtier, som blev nedarvet fra far til søn gennem flere generationer i samme familie.

I 1860’erne blev produktionen på destilleriet lukket ned. Og det var først i 2013, omtrent 150 år senere, at et nyt destilleri – med samme navn – kunne slå dørene op igen. Forklaring følger…

Starten på et nyt kapitel

Folkene, der ejer destilleriet i dag fortæller, hvordan de i 2011 var på en lille opdagelsestur. Målet var at se, om de kunne lokalisere det sted, hvor det gamle Wolfburn Distillery havde ligget. På turen fandt de en knapt identificerbar bunke sten, der talte sit eget tydelige sprog… Her havde destilleriet ligget! Nu genfundet – efter 150 års forsømmelse.

Én ting var dog sikkert – og det var, at det vand, som man tidligere anvendte til whiskyfremstilling på stedet, stadig var at finde lige der. Det kolde, klare vand, der dengang blev til ‘livets vand’, som whisky så ofte kaldes, flød stadig, som det altid havde gjort.

“En kort gåtur nedstrøms fra den gamle plads fandt vi et lille fladt stykke jord belagt med tidsler,” fortæller de. Og dét blev startskuddet til en ny æra for destilleriet.

Alt det praktiske vedrørende købet af grunden var på plads i 2012. Og så var det ellers bare at komme i gang. Sidst på året begyndte strukturerne i de nye bygninger at tage form.

På denne fine vis blev Wolfburn bragt til live igen.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING