BEN NEVIS

Viser alle 2 resultater

Sorter efter:

Ben Nevis udgør både navnet på et bjerg med en højde på 1345 meter samt på et destilleri. Begge er de beliggende tæt på Fort William ved Skotlands vestkyst.

Bjerget Ben Nevis er den højeste top på de britiske øer og en af de 284 såkaldte “Munros”, betegnelsen for skotske bjerge, der er 3.000 fod (914 meter) eller derover.

Destilleriet Ben Nevis ligger i det vestlige højland i Skotland, lidt nordvest for bjerget, ved bredden af Loch Eil. Vandet, der bruges til at skabe den fortryllende whisky, strømmer fra Allt a’ Mhuilinn, udspringende fra to små søer på Ben Nevis-bjerget.

I 1825 grundlagde “Long John” McDonald destilleriet. Hans øgenavn refererer til hans imponerende højde på 193 cm. Efter hans død i 1856 blev destilleriet arvet af sønnen.

I 1878 opstod et nyt destilleri nær Ben Nevis Distillery. De to destillerier blev forenet i starten af 1900’erne for bedre at følge udbud og efterspørgsel.

I 1955 blev ejerskabet af destilleriet overdraget. En nøgleperson var Joseph Hobbs, der huskes for installationen af en Coffey Still på stedet. Denne still forblev i brug i 26 år og gjorde destilleriet til en af de første, der skabte både malt- og grainwhisky samtidigt.

Siden 1989 er destilleriet blevet ejet af japanske Nikka Whisky Distilling. I 1991 blev et besøgscenter og en café åbnet på stedet, hvilket gav gæsterne mulighed for at nyde atmosfæren og få en dyb indsigt i destilleriets funktion.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING