TOMATIN

Viser alle 8 resultater

Sorter efter:

Produktion af whisky i området omkring Tomatin har været en del af livet siden 1700-tallet. En del af tiden ulovligt – som så mange andre steder.

Jernbanen – forudsætningen for et destilleri

I 1892 blev det meldt ud, at den endelige rute for Highland Railway ville passere gennem byen. Det var så at sige vand på en lokal mands mølle. Som en følge af nyheden, begyndte John MacDougall, der var født og opvokset på stedet, nemlig at planlægge etableringen af sit nye destilleri.

Hans virksomhed, Tomatin Spey District Distillery, blev godkendt i juni 1897. Desværre måtte den lukke igen i 1906.

Fra 1900-tallet – og ind i nutiden

I 1909 fik den dog nyt liv. Den blev nemlig opkøbt af folk med stor erfaring inden for branchen – og genopstod kort efter under et nyt navn.

I 1980’erne betød den økonomiske nedgang i samfundet, at mange destillerier måtte dreje nøglen om. Også Tomatin måtte lukke fem år inde i det nye årti. Men årsagen var en anden end de flestes. De fleste af de destillerier, der lukkede på dette tidspunkt, blev anset for ineffektive eller forældede. Tomatin var ikke kun det største og mest effektive maltdestilleri i Skotland. Det var også fyldt med den nyeste teknologi.

Destilleriet var derfor heller ikke lukket længe. Allerede året efter blev det opkøbt af to japanske virksomheder, der på basis af destilleriet etablerede Tomatin Distillery Co. Ltd.

Kontakt os gerne for assistance med at finde den helt rette whisky. Vi står klar med råd og vejledning. 

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING