ROM

Viser 1–12 af 83 resultater

Sorter efter:

Indlæser

Ingen produkter blev hentet

Rom og cola har de fleste nok stiftet bekendtskab med – men rom er SÅ meget mere end det! Faktisk har disse gyldne dråber i løbet af de seneste år oplevet lidt af en opblomstring. Folk er begyndt at ‘nørde’ lidt med drikken, sætte sig ind i den enkelte flaskes historie og gå til rom-smagning. Præcis som vi kender det fra fx vinsmagning og whiskysmagning.

Rom bliver fremstillet af rørsukkersaft eller melasse fra rørsukker og vand og gæres til 8-10% alkohol. Når dette er sket, bliver den destilleret til en alkoholprocent på op til 90%. Derefter lagres den på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes væsken til 40-43% alkohol – og så er det tiden at få tappet på flasker.

Vidste du, at …. mange britiske søfolk i 1700-tallet fik deres løn udbetalt i rom? Da man ville være sikre på, at rommen var stærk nok, valgte man at dyppe krudt i den. Øvelsen gik så ud på, at antændtes krudtet, så var alkoholindholdet på over 57%. Dette kaldte man proof (= sikker). Blev rommen til gengæld ikke antændt, var det fair, hvis man var utilfreds.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING