SCOTCH

Viser 1–12 af 536 resultater

Sorter efter:

Indlæser

Ingen produkter blev hentet

Når vi leder efter en god flaske whisky fra Skotland, så er det væsentligt at have en god forståelse for de forskellige regioner. Netop regionerne hvor whiskyen produceres, har i sidste ende stor indflydelse på både noter og karakter. Du får herunder en gennemgang af de forskellige skotske whisky-regioner.

Campbelltown whisky 

Starter vi med Campbeltown, så var netop dette område tilbage i tiden kendt som verdens whisky-hovedstad. Der har tidligere været over 30 destillerier, men på nuværende tidspunkt eksisterer kun tre af disse. Historien går på at whiskyen nærmest flød i gaderne, hvorfor Campbelltown ligeledes blev kendt som “The whiskiest place on earth”. På trods af de få tilbageværende destillerier, så er Campbelltown whisky af høj kvalitet.

Highland whisky 

Det største område i Skotland kaldes for Highlands, hvor netop Highland whisky produceres. Det store område er ensbetydende med whisky, som kan variere en del i smagen. Overordnet er Highland whisky dog kendt for at være kraftig og røget i smagen, hvilket giver en yderst velsmagende Whisky. Ofte betragtes lowland som den direkte modsætning til Highland whisky.

Lowland whisky 

Hvor det Skotske højland byder på en rå Highland whisky, med kraftige og oftest røgede smagsoplevelser, betragtes Lowland whisky som en modsætning. Området her er mildere og mere fladt, hvorfor smagsoplevelsen ligeledes fremstår blødere, med lette toner. Netop den mildere smagsprofil har givet Lowland whisky-flasker tilnavnet “Lowland ladies”.

Speyside whisky 

Omkring Spey-floden findes det område, hvor flest whiskyproducenter er placeret. Netop placeringen betyder nemlig at destillerierne kan bruge vandet fra floden til deres produktion af Speyside whisky. Geografisk er Speyside placeret nordligt i Highlands, men er en selvstændig region. Her findes whisky som er anerkendt blandt mange Whisky-entusiaster, som tidligere har været kendt for en kraftig smag, men som ligeledes har bevæget sig en retning af mildere smage.

Islay whisky 

Mod Skotlands vestlige side findes øen Islay. Øen her har et lavt indbyggertal, men netop Islay Whisky har til trods for øens størrelse gjort stort indtryk, når det kommet til produktionen af whisky. Det er et indtryk som primært skyldes en tydelig smagsprofil, hvilket retfærdiggøres at whisky fra Islay er kendt for og har en unik smag af særligt røg, tjære og tang. For den almene Whisky nyder vil Islay oftest være det område, hvor flest kendte mærker findes.

Islands – whisky fra resten af øerne

I forlængelse af Islay findes Islands. Det er en region som dækker over en række mindre øer. Netop whiskyen fra disse øer kan ofte anses for værende mildere versioner af Islay Whisky. De forskellige øer betyder ligeledes, at whisky fra Islands kan variere en del. Overordnet er whiskyen dog kendt og anerkendt for sin smag af røg og tørv. Ligeledes har den hårdføre natur en overordnet påvirkning af smagsnoterne.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING