GLENTURRET

Viser alle 2 resultater

Sorter efter:

Glenturret Distillery ligger cirka 3 kilometer nordvest for Crieff i Perthshire, Skotland – på bredden af Turret-floden.

Destilleriet ligger skjult i dalen, og dets afsondrede beliggenhed menes at kunne have bidraget til dets tidlige historie som stedet, hvor ulovlige både kom i land. De høje bakker på hver side af destilleriet har i den forbindelse måske kunnet fungere som udkigspost for smuglerne?

Destilleriet blev officielt etableret i 1763, men havde tidligere været under kontrol af ulovlige destillerier, som forsøgte at undgå at betale skat. Der er fremført mange påstande om, at Glenturret er det ældste destilleri i Skotland, men titlen er blevet bestridt af flere andre destillerier.

Glenturret Distillery var oprindeligt kendt som “Hosh” og var ejet af Drummond-familien. John McCallum overtog det i 1845 og ejede det frem til 1875, hvor Thomas Stewart overtog det. Han omdøbte det til dets nuværende navn.

Under første verdenskrig blev destilleriet lukket, genåbnede efter krigen og lukkede så igen under den store depression og forbuddet i Amerika. I denne periode blev bygningerne anvendt som lager for Murrays of Ochtertyre. Destilleriet åbnede først for produktion igen i 1957 under James Fairlie. Fairlie var i dén grad en whiskyentusiast. Hans hensigt var at lave en maltwhisky, der var fremstillet på traditionel vis. Han ville med andre ord bevare håndværket ved whiskydestillering.

Destilleriet blev købt af Cointreau i 1981 og overgik derfra til Highland Distillers i 1990. Det blev overtaget af The Edrington Group i 1999 og derefter hjemsted for “The Famous Grouse Experience”, som mange nok kender. Destilleriet blev sat til salg i 2018. Her blev det opkøbt af Lalique Group og en af dennes største aktionærer.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING