Viser alle 4 resultater

Sorter efter:

Er du til skotsk whisky, så skulle du prøve whisky fra Tamdhu Distillery! Du får her lidt af historien bag det skotske destilleri.

Tilbage i slutningen af 1800-tallet havde en flok whiskyentusiaster en vild vision. De ville rejse penge til at bygge et nyt destilleri, der skulle være kendt for sin udsøgte whisky. Det lykkedes iværksætterne at rejse de nødvendig penge – et svimlende beløb!

Til at designe faciliteterne valgte man den allerbedste destilleri-arkitekt, som fandtes på det tidspunkt. Han var både arkitekt og ingeniør og hed Charles C. Doig.

Man købte en fantastisk grund ved bredden af floden Spey.

Og snart kunne man slå dørene op til det nye destilleri.

Inden da havde man erhvervet sig de allerbedste spanske sherryfade, som whiskyen – når man nåede dertil – kunne lagre på.

Modernisering

Produktionen gik sin gang i mange årtier, indtil man i 1949 valgte at modernisere destilleriet. Primært ved at introducere såkaldte Saladin-kasser. Det er kort fortalt en særlig fransk opfindelse, der mekaniserer bygdrejningsprocessen.

Over de næste år steg produktionen gradvist. På et tidspunkt nåede man op på hele ti Saladin-kasser i produktionen.

I 1970’erne var whiskyen fra Tamdhu virkelig populær. Faktisk rekordhøj! Derfor udvidede man destilleriet, så man kunne producere al den whisky, som forbrugerne efterspurgte.

Lukning og genåbning

I 2010 blev destilleriet af grunde, vi ikke kender til, tvunget til at lukke. Kun et par år senere, nemlig i 2012, kunne det dog endnu engang slå dørene op. Grundet Macleod Distillers mellemkomst.

Nye (gamle) whiskyer ser dagens lys

I 2018 blev en ny whisky introduceret, nemlig Tamdhu 12-års Single Malt. Det er en helt fantastisk whisky, der er “lidt ældre, klogere og mere moden”, som det forlyder på destilleriets website.

I 2022 kunne destilleriet præsentere endnu en ‘gammel’ nyhed: Nemlig deres 18-års single malt. En flot nyhed at introducere i præcis det år, hvor det nu var 125 år siden, at destilleriet slog dørene op for allerførste gang.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING