SPEYBURN

Viser alle 2 resultater

Sorter efter:

Speyburn Distillery ligger i Rothes, Moray, Skotland. Det blev grundlagt i 1897 af John Hopkins & Company for den nette sum sum af £17.000. Selve lokationen blev valgt af John Hopkins selv. Årsagen til, at det blev netop dét sted, var, at der her var god adgang til uforurenet vand fra Granty Burn. Sidstnævnte er en biflod til floden Spey.

Til at give det nye destilleri form, dvs. til at designe det, valgte Hopkins den berømte destilleriarkitekt Charles C. Doig. Den dag i dag har Speyburn stadig sin klassiske pagodeventilator, der er et kendetegn ved Doigs design.

Ejerne af destilleriet var ivrige efter at få produktionen i gang. Dette skyldtes ikke mindst, at de meget gerne ville kunne datere deres første fyldninger i samme så som Dronning Victorias diamantjubilæum, nemlig 1897. Produktionen skulle efter planen startes op den 1. november 1897. Men på grund af forsinkelser kørte deres destillations stills først midt i den efterfølgende julemåned. Da man endelig kom i gang med at producere, var der hverken døre eller vinduer i produktionshallen. Den første spiritus blev kørt under en voldsom snestorm, hvor med destilleriets arbejdere knoklede iført  store frakker og huer for at klare kulden i rummet. Ambitionen blev dog indfriet, idet én tønde blev produceret og stemplet med årstallet 1897.

Speyburn Speyside Single Malt Scotch whisky eksporteres til hele verden og er efter sigende en af de bedst sælgende single malt whiskyer i USA.

Destilleriet har vundet mange awards for deres whisky! Høje points og masser af sølv- og guldmedaljer!

 

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING