BALMENACH

Viser alle 2 resultater

Sorter efter:

Balmenach Distillery, der er et skotsk destilleri, blev etableret i 1824 af James McGregor. Han kom fra en familie, der boede i Tomintoul, og som bestod af landmænd.

Destilleriet ligger i distriktet Cromdale ved bredden af floden Spey, og lige ved bakken Tom Lethendry. Det var præcis her, jakobitterne blev besejret i slaget ved Cromdale i 1690.

Balmenach Distillery er et af de tidligste destillerier, der blev sanktioneret som et resultat af “the Excise Act 1823”. I 1897 blev destilleriet købt af Glenlivet og fungerede ved brug af sin egen jernbaneafdeling ud for Strathspey Railway frem til 1969. Destilleriet lukkede i 1941 og genåbnede i 1947 efter udvidelse af faciliteterne.

Destilleriet ejes i dag af Inver House Distillers Limited, der er et privatejet destilleri. Konglomeratet ejer tillige en række andre destillerier, nemlig Speyburn-Glenlivet Distillery, Knockdhu Distillery, Balblair Distillery samt Old Pulteney Distillery.

Er du interesseret i whisky fra dette destilleri? Så tøv ikke med at gå på opdagelse i vores webshop. vi står også klar med gode råd og vejledning, såfremt du måtte have brug for det. 

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING