DUMBARTON

Viser alle 3 resultater

Sorter efter:

Dumbarton er en by i West Dunbartonshire, Skotland. Den ligger på den nordlige bred af floden Clyde. Lige der, hvor floden Leven løber ud i Clyde. Byen var hovedstad i det gamle kongerige Strathclyde og senere amtsbyen Dunbartonshire. Slottet med samme navn som byen, og som ligger på toppen af Dumbarton Rock, er et af de kendte steder i området.

Byen opstod fra det 19. århundrede som et center for skibsbygning, glasfremstilling og whiskyproduktion. ingen af disse industrier er dog fremherskende den dag i dag. I stedet er byen i stigende grad blevet en pendlerby for Glasgow, der ligger godt tyve kilometer derfra.

Dumbarton Destillery var et korndestilleri, der blev bygget i 1930’erne. Det meste af den whisky, der blev produceret der, gik i Ballantine’s Blend og blev aldrig tappet selvstændigt. Nogle uafhængige aftappere som Douglas Laing eller Hunter Laing har dog frigivet aftapninger fra Dumbarton. Destilleriet lukkede i 2002.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING