COGNAC / ARMAGNAC

Forside/COGNAC / ARMAGNAC

Viser 1–12 af 22 resultater

Sorter efter:

Indlæser

Ingen produkter blev hentet

På udkig efter en god flaske cognac eller armagnac? Så gå på opdagelse i vores store udvalg af flasker her i webshoppen.


Cognac:
Man kan kort beskrive den ved, at det er fransk brændevin af brandy-typen – fra området af samme navn i Frankrig. Den fremstilles på basis af destilleret hvidvin med en alkoholprocent på ca. otte procent (typisk på druesorten Ugni Blanc). Hvidvinen destilleres to gange, hvorefter destillatet kommer på egetræsfade.

Vi bliver ofte spurgt, hvordan man drikker den – eller rettere: til hvad? Mange forbinder et godt glas cognac med en situation, hvor man også får en kop kaffe og en god cigar. Men vil man for alvor give cognacen plads, bør man nyde den uden tilbehør. Cigarens aroma og kaffens bitre smag kan nemlig overdøve cognacen.

Hvor længe kan flasken holde sig? Er flasken uåbnet og opretstående, og udsættes den ikke for kraftigt sollys og store varmeudsving, kan den faktisk holde sig i rigtig mange år. Har flasket været åbnet, reagerer indholdet med luften. Devisen lyder derfor: Jo mere luft, der er i flasken, jo mere vil cognacen blive påvirket heraf (i negativ retning).

Armagnac er en populær fransk druebrændevin, der produceres i den franske region af samme navn – i et 4000 hektar stort område omkring Gascogne mellem floderne Adour og Garonne, 120 km syd for Bordeaux. Den er tæt forbundet med områdets landbrug, kultur og gastronomi. Drikken kan dateres helt tilbage til 1400-tallet og er kendetegnet ved en dyb og fyldig smag. Armagnacen er knapt så stærk som sin ‘søster’ nævnt ovenfor, idet den destilleres til ca. 55% alkohol, modsat cognacens 70-75%. Armagnac har dermed en større mængde smagsstoffer og kan have en fyldigere, men ofte lettere, smag end cognacen. Armagnac lagres i egefade.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING