ROSEBANK

Viser et enkelt resultat

Sorter efter:

Rosebank-destilleriet ligger i Camelon ved bredden af Forth- og Clyde-kanalen mellem Edinburgh og Glasgow. Dens navn stammer fra roserne, der voksede langs bredden af kanalen.

I oktober 2017 meldte Ian Macleod Distillers ud, at de havde købt brandet fra Diageo og faciliteterne af Scottish Canals for at genetablere Rosebank Whisky. Det ville de gøre ved at bygge et nyt destilleri og genoptage produktionen i den gamle stil.

Rosebank-destilleriet er nu åbent igen, og i juli 2023 er produktionen igen startet op.

Destilleriet ligner andre lowland single malts ved at have en smag i retning af frugt, græs og især blomster. At whiskyen lagres i egetræsfade afgiver også egearomaer til malten. Destilleriet beskriver næsen som “let og karakteristisk” og smagen “velbalanceret”.

Den nu afdøde forfatter Michael Jackson beskrev Rosebank-whiskyen som “Det fineste eksempel på en malt fra Lowlands…” og betragtede lukningen af destilleriet som “…et alvorligt tab.” Desværre kunne han ikke opleve, at destilleriet nu er genåbnet.

 

 

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING