PORT DUNDAS

Viser alle 3 resultater

Sorter efter:

Port Dundas destilleriet var et af Skotlands mest betydningsfulde grain whisky destillerier. Det blev grundlagt i 1811 og lå i Glasgow, en nøgleby i Skotlands industrielle landskab. Destilleriet spillede en afgørende rolle i byens udvikling. Det var strategisk placeret ved floden Clyde, hvilket muliggjorde nem transport af råvarer og færdig whisky.

Ejerforholdene for Port Dundas destilleriet har ændret sig over årene. Men det blev senere en del af Diageo, en af verdens største spiritusproducenter. Trods sin industrielle baggrund tiltrak destilleriet stadig besøgende, der ønskede at opleve whiskyproduktionsprocessen. Det lå tæt på populære turistattraktioner som Glasgow Cathedral og Glasgow Science Centre.

Destilleriets grain whisky blev anvendt som en vigtig ingrediens i mange blended whiskyer og var kendt for sin glatte og let drikkelige karakter. Desværre blev destilleriet lukket i 2011 som en del af en omstrukturering af industrien. Bygningerne blev senere revet ned.

En bemærkelsesværdig kendsgerning om Port Dundas destilleriet er, at det havde en imponerende produktionskapacitet på op til 39 millioner liter spiritus om året på sit højdepunkt. Dette gjorde det til et af Skotlands største destillerier.

Back to Top
Alle søgeresultater
Er du over 18 år gammel? Vores hjemmeside kræver at du er minimum 18 år gammel. Valider venligst om du er gammel nok, ellers kan du vælge "Luk side".
Kurv
Luk

Ingen produkter i kurven.

INFO OM FRAGT OG LEVERING