Lochlea ”Our Barley” er Lochlea Destilleriets nye flagskib. Det relativt nye destilleri producerer whisky med on-site vand og lokalt høstet byg. Foruden det har de stor kærlighed til faget, og der bliver derfor aldrig skåret hjørner i deres produktionsproces – dét kan man smage i denne whisky!
De udvalgte fade har stor indflydelse på whiskyens smagsprofil og til Lochlea “Our Barley” bruges tre forskellige fadtyper:
- 33% First Fill Bourbon
- 33% First fill Oloroso
- 33% STR Cask
STR Cask betyder “Shaved, Toasted, Re-Charred”. Ved denne proces tager men et fad, der har været brugt til lagring, fjerner enden af fadet, så man kan komme til at “barbere” fadet indvendigt. Derved skabes en kombination af “mættet og jomfruligt egetræ”. Fadet er så toasted og re-charred, hvilket giver whiskyen søde noter af frugt og karamel.
”Lochlea ”Our Barley” er det man venter på, når man finder og følger et nyt destilleri. Aftapningen af det som skal være destilleriets profilwhisky fremover og som bliver en del af ”Core Range” serien.
Lochlea ”Our Barley” er et smukt sammensat glas, hvor alle tre fadtyper giver plads til, at man smage malten og ikke kun fade. Idet man både smager, mærker og føler det smukke, åbne landskab i Lowland hvor Lochlea Distillery ligger omringet af kornmarker, der en dag giver malt til den næste produktion. Jeg kan godt forstå Robert Burns faldt godt til ro på denne plads og måske på denne matrikel skrev “Auld Lang Syne” med ordene:
”Should auld acquaintance be forgot, and never brought to mind? Should auld acquaintance be forgot, and auld lang syne?”